Актьорът Хавиер Бардем се присъедини през януари тази година към Грийнпийс в

...
Актьорът Хавиер Бардем се присъедини през януари тази година към Грийнпийс в
Коментари Харесай

Хавиер Бардем снима документален филм за експедицията си в Антарктика

Актьорът Хавиер Бардем се присъедини през януари тази година към Грийнпийс в пътешестване в Антарктическия океан, като част от акция за отбрана на пингвините и други диви животни. Експедицията към този момент е документирана, като Бардем е основната звезда и продуцент на плана, наименуван „ Sanctuary ” ( " Светилището " ). 

Филмът ще бъде показан публично по време на кинофестивала в Берлин, само че не с цел да бъде излъчен в границите на фестивала, а с цел да покаже фрагменти пред Комисията за запазване на живите морски запаси на Антарктика на Европейския съюз.

Ръководител на плана е документалистът Алваро Лонгория, като Бардем и брат му Карлос се появяват във кино лентата с мнения и усещания. Испанският артист не е първата холивудска звезда, която се включва в акциите на Екологичната организация. " Грийнпийс осъзна, че с цел да притегли вниманието на хората, й би трябвало кука ", сподели Лонгория пред Variety. " Филмът не е за посланика, а за посланието и какво би трябвало да създадем, с цел да бъде това обръщение чуто от хора, които в действителност знаят по какъв начин да провокират смяната ", показва също и испанската звезда.

Миналият месец Бардем се причисли към обществените медии, с цел да документира пътуването.

" Присъединих се към Twitter и Instagram, не с цел да споделям вести за закуската си, а да споделя това пътуване до края на Земята, което подхващам ", споделя артистът пред CNN.  " Присъединих се към експедицията на Грийнпийс, с цел да приближа невероятното многообразие от живот на Антарктика по-близо до дома на хора, които в никакъв случай няма да имат късмет да я видят, тъй като ние всички сме свързани с това, което се случва тук, даже и да не го знаем. "

Носителят на " Оскар " Хавиер Бардем се причисли към акцията на екологична организация за изграждане на предпазен резерват на повърхност от 1.8 млн. кв. км в Северния ледовит океан. Той даже се спусна за два часа с дребна двуместна подводниица на дълбочина от 3 км, с цел да изследва превъзходното многообразие от корали и микроорганизми в дълбините.

" Тази година имаме опция да създадем най-голямата предпазена зона на Земята в Антарктическия океан, която освен ще отбрани живота тук, като императорските пингвини и сините китове, само че и ще обезпечи здравословен океан, който да помогне за намаляване на най-лошите последствията от изменението на климата. Територията ще бъде над три пъти по-голяма от моята родина Испания. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР